Hvordan at spille Nebula påvirker Karen Gillans krop

At være med i en Marvel-film kan virkelig tage skuespilleren ud af skuespilleren. Der er stresset ved at blive set af millioner, den intense træning og fitness ved at være en superhelt eller superskurk, og så, for nogle, makeup. Den skotske skuespillerinde Karen Gillan opdagede, mens at filme 'Guardians of the Galaxy', at lange timer i gymnastiksalen og intens kampdansetræning var en tur i parken sammenlignet med at bære en meget speciel del af hendes kostume.
Selvom de proteser, makeup og kontaktlinser, der får Gillan til at ligne den fremmede lejesoldat Nebula, virkelig er fantastiske, kræver de også meget tid i en makeup-stol. Ikke nok med det, men efterbehandlingen af ​​hendes Nebula-kostume var så smertefuld, at det ændrede den måde, hun håndterede specialeffekter på i senere roller.

kontaktlinse farvefilm

kontaktlinse farvefilm
Gillan afslørede i et interview med The Hollywood Reporter, at de sklerale kontaktlinser, hun bar, mens hun spillede Nebula i den første "Guardians of the Galaxy", var så ubehagelige, at hun bad om at blive castet til sin rolle i 2022 sci-fi-filmen Replaceing the digital øjenfarve, "Dobbelt".Da hun blev spurgt om hendes karakters blå øjne i "Double", sagde Gillan:
Gillan har spillet Nebula i "Guardians of the Galaxy", "Avengers: Infinity War" og "Avengers: Endgame", så heldigvis er hun vant til at barbere sit hoved og sidde i en makeup-stol hver dag, de sidste fire timer. sagde ikke, om hendes Nebula-øjne nu er digitale, kontaktlinserne hun bar i den første film var 22 mm sklerale linser. Den største sklerale linse er muligvis 24 mm, så hun dækker næsten alle synlige øjne, hvilket kan være ubehageligt for nogle brugere.
Sklerale linser er også tykkere end kontaktlinser, der kun dækker pupillen og iris, og farvede kosmetiske kontaktlinser er tykkere. Kombineret med et makeup-look, som Gillan beskriver som "intenst og let klaustrofobisk", har hun masser af smerte at kanalisere for at spille hendes plagede karakter.
Gillan er bestemt ikke den første skuespiller, der har kosmetiske kontaktproblemer. Skuespiller Bruce Campbell beskriver i sin bog If Jaws Could Kill den rystende oplevelse, som rollebesætningen i Wicked Dead gennemgår for at fremstå besat, iført tykke hvide sklerale linser hver 15. fjernes på få minutter, da de vil afskære.Oxygen kommer ind i øjnene.Effekten på bæreren, sagde han, var som at sætte "Tupperware" på øjnene. Heldigvis er sklerale linser for rollebesætningen i "The Wicked Dead" kun tilgængelig for scener, de døde besad, men nogle skuespillere var ikke så heldige.
I feriefilmen "How the Grinch Stole Christmas" fra 2000 bar Jim Carrey kraftig makeup over hele hovedet med lyse gule sklerale linser, der skjulte hvidt i hans øjne. Han beskrev makeup til Graham Norton som værende "levende begravet" og næsten stoppede med filmen på dag ét efter at have tilbragt otte timer i makeup-stolen. Han sagde, at kontaktlinser var som "kniven i mit øje", og hele oplevelsen var så ubehagelig, at producer Brian Glazer endte med at hyre en tidligere CIA-agent til at træne Carrey om, hvordan man udholder hverdagens tortur. Træningen fungerede godt nok til at gøre det til en film, og holdet vandt en Oscar for bedste makeup, men til hvilken pris?

kontaktlinse farvefilm

kontaktlinse farvefilm
I de otte år, der er gået siden Guardians of the Galaxy Vol., har digitale effekter udviklet sig, så forvent, at Gillan vil nyde VFX i både den kommende Thor: Love and Thunder og Guardians of the Galaxy Vol. Mens selve makeuppen er nyttig til at få en idé om hvordan hun har det, og hun beskriver det som "en del af processen" med at komme ind i karakteren, kunne disse berøringer sandsynligvis gøres digitalt uden al den ballade.
Nebulas historie i Marvel Cinematic Universe er kompleks, men vidtrækkende, og Gillans præstation har hjulpet hende med at blive en vital del af den vidtstrakte franchise. Heldigvis vil hun have masser af medstjerner, der tilbringer "The Guardian" i makeup-stolen næste gang til hende, som Dave Batistas Drax og hendes søster Zoe Saldana som Gamora.
When Thor: Love and Thunder kommer i biografen den 8. juli 2022, og Guardians of the Galaxy Vol.3 kommer i biografen den 5. maj 2023, kan du se Gillan spille Nebula.


Indlægstid: 12. maj 2022